Alumínium kerek panel űrtervezési projekt

- Nov 30, 2017 -

A technológia előrehaladtával a mozikban filmfelvétel került digitalizálással, a filmtekercsek halmozódása már nem kötődik össze a szűrőszobákban. A régi időkben a filmeket filmrudakban tárolják, a filmeket vetítik a mozikban a vetítővászonok vetítésével. A tervezők elfogadták a tekercsek forgó mozgását a mozik témájaként, elfogták és bemutatták egy hatásos és modern filmnézési környezetben.


5.jpg


Ahogy a közönség belép a lobbyba, a mennyezeten elhelyezett kerek lemezek lesznek. A film tekercseket óriási, 2,8 méter átmérőjű kerek lemezként ábrázolják, amelyeket a tervezők óvatosan összekapcsolnak, és együtt hatalmas és hatalmas mennyezeti funkciót alkotnak. Ezek a lemezek úgy vannak elrendezve, hogy átfedik egymást, és különböző magasságokba helyezik őket. A fából készült szemcsézettség és a fényhatás együttesen mozgást és felfüggesztést teremtenek, amely a forgatás közepette fagyasztott filmrudakhoz hasonlít. A lemezek alumínium panelek, amelyeket fa mintákkal festettek, ahol a faszemek minõsítik a 3D-s hatást, és textúrát hoznak létre a lapos alumínium panelekhez .

A tervezők a földszínt a projekt fő színsémájaként alkalmazták, enyhe és meleg légkört teremtve a hallban. A padlón két különböző barna árnyalat található, ezek a hosszú kőcsíkok illeszkednek a kerek lemezes mennyezethez, a sötétebb kövek utánozzák az árnyékokat a padlóra dobott lemezek. A lineáris padlómintázat erősíti a mennyezeti jellemző mozgásának érzetét is, ami dinamikus hangulatot eredményez a hallban.


3.jpg


a filmtekercseket ábrázoló kerek lemezek a plafonon át folytatódnak, vizuális sokkot hozva a közönségnek, ugyanakkor a föld hangjai meleg hangulatot teremtenek a lobbyban


1.jpg


két különböző barna árnyalatú csík párhuzamos a mennyezet alatt lévő kerek lemezekkel, amelyeket a tervezők gondosan összekapcsoltak


2.jpg


6.jpg


4.jpg